Услугите на Арамекс до и от Украйна, Русия и Беларус са временно преустановени.

Новини

17.07.2018

Aramex открива 3,2 мегавата соларна фотоволтаична инсталация в Дубай

Като част от ангажимента си за чиста енергия, Aramex, в партньорство с IMG Solar FZE, успешно пусна в експлоатация 3,2 мегавата соларна фотоволтаична инсталация за новия си логистичен център в Дубай, Обединените арабски емирства. Това е най-големият проект за слънчева фотоволтаична централа с един покрив в региона на Близкия изток и една от най-големите слънчеви фотоволтаични централи, свързани с мрежата на DEWA (Dubai Electricity and Water Authority).

Соларната фотоволтаична централа с 3,2 мегавата използва най-съвременните компоненти от едни от най-реномираните производители като JA Solar, SMA Solar Technology AG, S: Flex GmbH и Meteo Control GmbH. Инсталацията съдържа 9 000 слънчеви панела с обща покривна площ от 38 000 квадратни метра. Енергийният добив на системата е около 5 GWh годишно, което допринася да се избегнат над 3 000 тона вредни емисии на CO₂ годишно.  

"Гордеем се, че сме лидери в устойчивото развитие в целия регион, и сме доволни от партньорството си с IMG Solar FZE за втори път", коментира Раджи Хатар, ресорен директор в Aramex. Тази слънчева фотоволтаична централа ще осигури 60% от енергията, необходима за експлоатацията на нашия логистичен център в Дубай за една година. Ние непрекъснато търсим нови начини да гарантираме, че работим възможно най-ефективно и чисто, за да опазим околната среда за бъдещите поколения. Имаме ангажимент да намалим разходите си за електроенергия и да увеличим потреблението на електроенергия от възобновяеми източници за нашите операции. Понастоящем планираме фаза 2 от този проект, насочена към увеличаване на капацитета до 7 мегавата след завършването му. "

През 2017 г. Aramex си партнира с Izzat Marji Group и успешно откри своя соларен фотоволтаичен завод с един покрив в Аман, Йордания. Заводът генерира 1,2 мегавата мощност, осигурявайки достатъчно електричество от възобновяеми източници, за да захрани операциите на компанията в Аман. Арамекс също обяви и закупуването на нови електрически автомобили за автомобилния си парк в Йордания.

"Ангажираме се да намалим емисиите на въглероден диоксид от нашите дейност с допълнителни 20% до 2020 г. Където регулациите и инфраструктурата позволяват, ще се стремим да въведем подобни проекти и в останалите страни, където оперираме", завършва изказването си г-н Хатър.