Услугите на Арамекс до и от Украйна, Русия и Беларус са временно преустановени.

Новини

12.08.2020

Централата на Арамекс обяви финансовите си резултати за първата половина на 2020 г.

Приходите на компанията са нараснали с 1%, а нетната печалба бележи спад с 30% в сравнение с първото полугодие на 2019 г.

Основната причина за ръста в приходите е повишеното онлайн пазаруване по време на изънредното положение. Нетната печалба е повлияна негативно от нарастването на непредвидените разходи, свързани с COVID-19, като изключителните предизвикателства при транс-граничните операции поради затварянето на границите. Освен това, в съответствие с ангажимента на Арамекс за предоставяне на безопасни услуги на своите клиенти, се увеличиха разходите, свързани с личните предпазни средства за служителите на Компанията, саниране на складове и превозни средства. През периода Арамекс  въведе мерки за ограничаване на разходите и очаква те да останат в сила за втората половина на годината, предвид несигурните перспективи на пазара и последващите вълни COVID-19.

Въпреки че се забелязва постепенно връщане към оперативната среда преди COVID на някои пазари, Арамекс остава фокусирана върху ефективното преодоляване на тези предизвикателства, за да гарантира, че поддържа високо ниво на обслужване на клиентите си.